Partners

Local Heroes werkt samen met verschillende partners

 

Global Sports Communication

Global Sports is in 1985 opgericht door Jos Hermens. Global Sports Communications serves as an athlete’s manager for some 150 athletes from 20 different countries. The largest group of athletes is based in East Africa, the Netherlands and China. The athletes are active in track and field and road races. Jos Hermens en Global Sports Communication zijn betrokken bij Local Heroes.

Stichting Samen Succes

Local Heroes werkt al jaren samen met Stichting Samen Succes. De projecten die Stichting Samen Succes ondersteunt sluiten goed aan bij de doelstelling van Local Heroes. Doel van de stichting is het ondersteunen van kansarme regio’s in de Riftvallei in Kenia, vooral op het gebied van onderwijs en gezondheidszorg. Door Stichting Samen Succes wordt veel tijd besteed aan het ter plaatse begeleiden van de projecten en er wordt een persoonlijke band opgebouwd met de lokale mensen.

Cordaid

Cordaid Memisa wil dat alle moeders in ontwikkelingslanden een veilige zwangerschap en bevalling kunnen hebben en dat hun baby’s een gezonde start krijgen. Cordaid Memisa gelooft dat gezonde samenlevingen zijn gebouwd op gezonde moeders. Local Heroes heeft in 2011 een fonds op Naam opgericht bij Cordaid Memisa. Vanuit deze samenwerking is de Dakuna Clinic in Ethiopië gefinancierd.

“Voor mij is de inspiratie om dit sponsorevenement te organiseren en te enthousiasmeren bij de leerlingen om de volgende redenen: ‘Met je gezonde lichaam fysiek presteren voor je arme naaste in Kenia en Ethiopië en op sociaal vlak de leerlingen bewust te maken om geld in te zamelen om de leerlingen en studenten op het gebied van sport, gezondheid en onderwijs te ondersteunen.’ Dat geeft mij en de leerlingen een enorme voldoening.

 

J.P. Tensen
Docent Segbroek College, Den Haag