Over Local Heroes

Local Heroes werft fondsen ter ondersteuning van projecten in Afrika

Stichting Local Heroes is in 2001 opgericht door Jaap de Hoop Scheffer, Jos Hermens en Ronald Migo met als doel kleine projecten in Afrika te ondersteunen. De Stichting zet Afrikaanse topsporters in om de gezondheid en een gezond leefpatroon in hun land te bevorderen.

Afrikaanse topsporters zijn uiteraard zo gezond als een vis. In de landen waar deze atleten vandaan komen, geldt dat echter lang niet voor iedereen. Daar vormen gezondheid en leefomstandigheden een groot probleem.

Door ‘lokale helden’ in te zetten kan je meer bereiken. Haile Gebreselassie, voormalig Olympisch kampioen en wereldrecordhouder, onze eerste Local Hero en ambassadeur van Local Heroes, is zelf van boerenzoon op het platteland van Ethiopië opgeklommen tot topatleet én succesvol zakenman.

Mensen zoals Haile zijn een voorbeeld voor hun landgenoten en vormen daarom in onze stichting een verbindende schakel tussen Nederland en Afrika.

Local Heroes werft fondsen ter ondersteuning van projecten in Afrika. Projecten op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg en bewustwording. Van het geld dat bijvoorbeeld een sponsorloop in Nederland opbrengt, kan Local Heroes in Afrika een klaslokaal bouwen, kinderen onderwijs bieden en een gezondheidskliniek steunen.

 

“Te midden van alle grote wereldproblemen mogen we Afrika niet vergeten. In het rijke deel van de wereld vinden wij goed onderwijs en de beste gezondheidszorg normaal. In grote delen van Afrika kunnen jong en oud onze steun niet missen.

Ook de kleine schaal waarop Local Heroes werkt kan het verschil maken”.

 Jaap de Hoop Scheffer

 

“Ik ben ongelooflijk trots op de jonge atleten uit mijn stal die de wereld rondreizen en de ervaringen die ze opdoen meenemen naar hun land en die kennis en ruime blik delen en zo nieuwe kansen geven aan hun gemeenschap. Iedereen kan een Haile zijn op zijn eigen wijze. Local Heroes helpt ze hierbij”

Jos Hermens