Sangat Secondary school, Mbara West Pokot, Kenia

Alle kinderen tijdig op School!

Local Heroes ondersteunt scholen in West-Pokot, een droge en geïsoleerde streek in het noordwesten van Kenia. De Keniaanse Sammy Rongo Olengura was een atleet. Tien jaar lang liep hij hard op internationaal niveau en won wedstrijden in Nederland en Amerika.

Sammy was de eerste uit zijn dorp in West-Pokot die reisde en meer van de wereld zag. Voor zijn dorpsgenoten in deze afgelegen, droge en zeer arme streek, was hij een held. Local Heroes sponsorde Sammy tijdens zijn actieve hardloop carrière. Sammy voelt zich bevoorrecht en wilde iets terugdoen voor de mensen uit zijn geboortestreek.

Hij werd onderwijzer en bouwde samen met een stichting een school in zijn geboortedorp Mbara en zet zich in voor de gezondheid en het verbeteren van de leefomstandigheden. Zijn achtergrond als hardloper speelt een belangrijke rol. Zijn verhalen over Europa en Amerika, waar hij kwam tijdens zijn hardloop carrière, maken indruk op de lokale gemeenschap en inspireren.

West-Pokot is een afgelegen provincie met ruim een half miljoen inwoners in het westen van Kenia. De Riftvallei loopt door dit gebied. In de bergen rondom de vallei liggen kleine gemeenschappen waar mensen rondkomen van wat het land opbrengt. Door het verbeteren van onderwijs in de kleine gemeenschappen Mbara, Peota, Sapoyi en Kapsoo wil Sammy de leefomstandigheden verbeteren.

De Sangat Secundary School is gelegen in de Masoi Hills, een gebied waar nomaden leven. Local Heroes ondersteunt deze school door het bouwen van klaslokalen, aanschaf van schoolbanken, stoelen en lesmateriaal. Twee klaslokalen zijn inmiddels gerealiseerd. De leerlingen van klas 1, die in een klaslokaal van de lagere school zaten, kunnen nu doorstromen naar klas 2. Nieuwe leerlingen worden aangenomen voor klas 1. Onderwijs is voor de jongeren uit Sangat nu bereikbaar geworden.

Bouw twee klaslokalen – – 10.000 euro

Schoolbanken en stoelen – – 1.000 euro

Schoolmateriaal – – 400 euro

Stafgebouw leraren – – 4.000 euro

Onderwijs voor alle kinderen, jongens en meisjes. Door onderwijs krijgen de kinderen een kans om een zelfstandig bestaan op te bouwen zonder armoede.