Dakuna Kliniek in Attat, Ethiopië

In samenwerking met Cordaid heeft Local Heroes zich ingezet voor de (her)bouw van de Dakuna Clinic. De nieuwe kliniek is in 2014 in gebruik genomen

In het berggebied rond Attat (175 km Zuid-West van Addis) leeft vooral zeer arme boerenbevolking. Met name vrouwen en jonge kinderen hebben het zwaar, de meest kwestbare groep.  De Gezondheids- en HIV Aids Unit van Emdibir Catholic Secretariat is verantwoordelijk voor het coördineren van 6 gezondheidsklinieken en een ziekenhuis.

Een van de klinieken is de Dakuna Clinic. De Dakuna Clinic bestaat al ruim 30 jaar en houdt zich bezig met moeder- en kindzorg, controles bij zwangeren en vaccinaties voor kinderen onder de vijf jaar. De zorg voor moeder en kind in de kliniek is van goede kwaliteit en staat goed aangeschreven. Moeders en kinderen worden geholpen en indien nodig doorverwezen naar het ziekenhuis in Attat. De kans dat een vrouw haar zwangerschap of de bevalling overleeft bij complicaties is hierdoor veel groter dan in gebieden zonder klinieken.  12.374 mensen zijn aangewezen op de Dakuna Clinic.

Om de bouw van deze kliniek te realiseren heeft Local Heroes 30.000 euro bijgedragen aan de bouw van de kliniek.

In 2015 heeft Local Heroes ruim 4.000 euro bijgedragen aan de inrichting van de Dakuna Clinic.

Sponsormogelijkheden

De kliniek zou graag naast de Dakuna Clinic een overkapping realiseren waar ouders met kinderen kunnen wachten en zo mogelijk eten kunnen bereiden. Vaak moeten de ouders en kinderen kilometers lopen om de kliniek te bereiken en ook de weg weer terug afleggen.

  • Realiseren van een overkapping 10.000 euro