MBARA SCHOOL, WEsT POKOT, KENIA

Scholing voor alle kinderen!

Local Heroes ondersteunt scholen in West Pokot, een droge en geïsoleerde streek in het noordwesten van Kenia. De Keniaanse Sammy Rongo Olengura was een atleet. Tien jaar lang liep hij hard op internationaal niveau en won wedstrijden in Nederland en Amerika.

Sammy was de eerste uit zijn dorp in West Pokot die reisde en meer van de wereld zag. Voor zijn dorpsgenoten in deze afgelegen, droge en zeer arme streek, was hij een held. Local Heroes sponsorde Sammy tijdens zijn actieve hardloop carrière. Sammy voelt zich bevoorrecht en wilde iets terugdoen voor de mensen uit zijn geboortestreek.

Hij werd onderwijzer en bouwde samen met een stichting een school in zijn geboortedorp Mbara en zet zich in voor de gezondheid en het verbeteren van de leefomstandigheden. Zijn achtergrond als hardloper speelt een belangrijke rol. Zijn verhalen over Europa en Ameriaka, waar hij kwam tijdens zijn hardloop carrière, maken indruk op de lokale gemeenschap en inspireren.

West-Pokot is een afgelegen provincie met ruim een half miljoen inwoners in het westen van Kenia. De Riftvallei loopt door dit gebied. In de bergen rondom de vallei liggen kleine gemeenschappen waar mensen rondkomen van wat het land opbrengt. Door het verbeteren van onderwijs in de kleine gemeenschappen Mbara, Peota, Sapoyi en Kapsoo wil Sammy de leefomstandigheden verbeteren. Hij is de verbindende factor tussen de gemeenschappen en de projecten. Sammy zet dit jaar zijn pleidooi voor het verbeteren van de leefomstandigheden kracht bij met het organiseren van een Mount Mtelo Pokot Run.

Local Heroes ondersteunt dit project en streeft ernaar een bijdrage te geven voor klaslokalen en lesmateriaal.

- bouw twee golfplaten schoollokalen in Peota 2.000

- bouw van twee golfplaten schoollokalen in Sapoyi 2.000

- schoolboeken voor de scholen Peota en Sapoyi 800

- afbouwen van twee loklaen in Kapsoo 3.500

- 20 schoolbanken en stoelen voor Peota 400

- 40 schoolbanken en stoelen voor Sapoyi 800

Onderwijs voor alle kinderen, jongens en meisjes. Door onderwijs krijgen de kinderen een kans om een zelfstandig bestaan op te bouwen zonder armoede.