Rijnlands Lyceum loopt € 8858,- bij elkaar voor LH

Rijnlands Lyceum loopt € 8858,- bij elkaar voor LH

Alle verwachtingen werden overtroffen. Dit jaar liepen leerlingen en docenten van het Rijnlands lyceum in Wassenaar maar liefst €8858,- bij elkaar. Een geweldige start van de zonnige sportdag 2016. Het jaar waarin het lyceum zijn tachtigste lustrum viert. Het geld dat vorig jaar met de sponsorloop was ingezameld is gebruikt voor de bouw van een scheikunde lokaal en slaapzalen in de meisjesschool in Keringet (Kenia). Het bestuur van LH dankt leerlingen en docenten hartelijk en zal het bedrag ter beschikking stellen voor de bouw van meer slaapzalen voor de meisjesschool in Keringet.

Faith Kipyegon wint goud op 1500 meter in Rio

WO 17/08/2016 - 04:03  

Onze Local Hero de Keniaanse Kipyegon heeft de olympische titel op de 1500m behaald.

Onverwacht heeft Faith Kipyegon de Ethiopische wereld recordhoudster Dibaba op de 1500 meter verslagen.

Toen Dibaba haar versnelling inzette,  liep ze op een verrassende counter van de Keniaanse Faith Kipyegon. In de laatste rechte lijn stortte de wereldrecordhoudster zelfs helemaal in, en kon nog net als tweede over de meet strompelen.

De winnende tijd 4'08"92

Faith kan het zelf niet  geloven; GOUD

Faith kan het zelf niet  geloven; GOUD

Faith op weg naar Olympisch Goud!

Faith op weg naar Olympisch Goud!

Leerlingen en docenten Segbroek College fietsen zich in het zweet voor LH

Leerlingen en docenten hebben ook dit jaar weer fietsend geld ingezameld voor Local Heroes. De opbrengst is bestemd voor het Keringen project. Onderstaand verslag geeft een indruk van de zware beproevingen.

Onder zware omstandigheden startte de groep op vrijdag 1 juli om 14.00 uur om de “blauwe lus” van 78 kilometer te rijden. Het was heel regenachtig, waardoor er maar liefst 10 maal lek werd gereden. Ook waren de kasseien glad en glibberig. Debergen, oftewel murengenoemd door het extreem hoge stijgingspercentage van 10 tot 20%, werden daardoor een ware beproeving. De Oude Kwaremont met 11% was nog te doen, maar de klassieke Koppenberg en Paterberg met respectievelijk 19% en 20 % werden een 'hell of a job'. Een  aantal Segbroekers moest - door het wegglijden van het achterwiel - kleine stukjes lopen.

De volgende dag was de “rode lus” van 114 kilometer aan de beurt, wel onder wat betere omstandigheden. Veel klimwerk maar gelukkig meer op geasfalteerde wegen. Hoogtepunt was de 'Muur van Geraardsbergen'  met een stijgingspercentage van 19% en helaas weer die glibberige kasseien. Het was de koninginnerit met maar liefst 1500 hoogtemeters.

Het zeer geslaagde weekend werd afgesloten met de rit door deels de “gele” en de “blauwe” route. Hierin zat o.a. de beroemde kasseienstrook, de Paddestrook met 4500 meter kasseien. Je rammelde bijna van je fiets af.