Benefietveiling LH: een feestelijke avond met een geweldig resultaat

 

 

Een zwoele zomeravond in mei. Uit de Galerie Den Haag van Coen van de Oever klinkt opzwepende Afrikaanse muziek. 

Vrienden van Local Heroes, de kunstenaars die hun werk voor de veiling ter beschikking hadden gesteld, Dolf Jansen, sportlegende Jos Hermens, Local Heroes oprichter Jaap de Hoop Scheffer en echtgenote Jeannine, de andere bestuursleden, en natuurlijk onze vrienden van Global Sports Communication: iedereen was er. 

Gastheer Coen van den Oever had binnen en buiten gezorgd voor een perfecte ambiance voor de benefiet veiling voor Local Heroes. Alle ingrediënten voor een spectaculaire avond waren aanwezig. Hapjes, drankjes en toepasselijke Afrikaanse hitte. 

Na verwelkomende woorden van Jaap en Jos vertelde Dolf Jansen op hilarische wijze hoe hij zich als Hollandse loper in het zweet rende over de Afrikaanse dust roads, achter Haile Gebrselassie, die over de grond leek te zweven. Jansen, volgens de Engelse hardloper Sebastian Coe de grappigste hardlopende cabaretier ter wereld (“ daar zijn er inderdaad niet zo heel veel van”) sloot af met een gevoelig gedicht over het wezen van de hardloper.

De veiling, onder bezielende en enthousiasmerende leiding van Coen bracht, samen met entreegelden en giften, het prachtige bedrag van € 8.200,- op. Klapper was een schilderij van Susan Schildkamp (foto), dat door Jos Hermens werd aangekocht. Van topvioliste Mayte Levenbach, winnares van het Prinses Christina-concours en leerlinge van het Segbroek College, waar LH al sinds jaren mee samenwerkt, werd een huiskamerconcert geveild. 

Het bestuur dankt iedereen die heeft bijgedragen aan deze geweldige avond.