Keringet atleten schitteren op WK atletiek in London

Faith Kipyegon en Geoffrey Kirui hebben twee dingen gemeen. Ze zijn oud-leerlingen van de Keringet Highschool en hebben beiden een gouden medaille gewonnen tijdens het WK atletiek in London. We zijn zo trots op deze Local Heroes. Kipyegon en Geoffrey zijn voorbeelden voor veel leerlingen die dromen van zo'n toekomst en daar hard aan werken. LH zal hen daarbij blijven steunen.

Faith passeerde op de 1500 meter de Nederlandse Sifan Hassan. Hassan ging voor goud en probeerde dat door 600 meter voor de finish te versnellen. Faith volgde op de voet en kon Hassan passeren op het laatste rechte stuk. Faith, die vorig jaar nog olympisch goud bemachtigde, werd wereldkampioen in  4.02,59.

Geoffrey Kirui brak pas dit jaar door op de marathon. Hij won in april in Boston. In London bewees hij wederom zijn superioriteit. Kirui liet de Ethiopier Tola na 35 kilometer achter zich en won goud in 2.27.11