Local Hero Haile Gebreselassi haalt in Zürich €8000,- op voor zijn school

Het was een mooi evenement, veel mensen uit de vermogende hoek van Zürich waren aanwezig . Het was de viering van Tony Spitzer, die 60 jaar werd en een grote groep vrienden en zakenpartners had uitgenodigd. Haile kent Tony en was de guest of honor. Haile heeft op de avond nog een presentatie gedaan over Local Heroes. De bedoeling was dat iedereen een bijdrage zou doen voor Haile/Local Heroes als cadeau aan Tony. Daarnaast heeft Haile een lezing gegeven aan een groep van een paar honderd hardlopers uit Zwitserland die van heinde en ver voor Haile waren gekomen. Ook tijdens de lezing is over het werk van Local Heroes gesproken en opgeroepen tot donatie. Er werd totaal ruim 8.000 euro opgehaald voor de school van Haile.

Gebreselassi is geboren in Asela, in Ethiopië. Haile wordt beschouwd als een van de grootste lange afstandslopers aller tijden. Hij werd twee maal olympisch kampioen en negenmaal wereldkampioen. Haile Gebreselassi is één van de ‘founding fathers’ van Local Heroes! De ADM School in Asela is opgericht in 2003 door Haile Gebreselassi. Het is een particuliere school. De ouders betalen het schoolgeld voor de kinderen. Elk jaar is er een aantal kinderen waarvan de ouders het schoolgeld niet kunnen betalen. De kinderen zijn arm en krijgen schoolgeld, boeken, een uniform en schoolmaaltijden. Local Heroes heeft zich enkele jaren ingezet om het schoolgeld voor deze kinderen te betalen. Ook worden er running courses op de school gegeven. Haile betaalt de salarissen van de leerkrachten. De school heeft ongeveer 600 leerlingen. In een klas zitten maximaal 50 leerlingen. Op de private school zijn alleen gediplomeerde leerkrachten. Sinds kort worden leerkrachten zelfs specifiek bijgeschoold op een bepaald vak en krijgen leerlingen dus verschillende docenten voor verschillende vakken.