Local Heroes bezoekt nieuw project in Limpopo, Zuid Afrika

Willem Donkers (bestuurslid Local Heroes), Carla van Tilburg (coördinator Local Heroes) en Dorien de Vos (leerkracht Engels Rijnlands Lyceum Wassenaar)  brachten een bezoek aan de  Tshilwavhusiku Razwinisani Special School, Limpopo in Zuid Afrika. De school heeft 250 leerlingen met een verstandelijke beperking, de kinderen zijn tussen de 6 jaar en 24 jaar. In de Provincie Limpopo is deze ‘special’ school de enig geregistreerde school. De school heeft 78 leerkrachten in dienst.  Elke dag zijn er 20 leerkrachten aanwezig om de kinderen te begeleiden.  De schooltijden zijn vanaf 8.00 uur in de morgen tot 14.00 in de middag. De kinderen komen zelf met de bus naar school; in de bus zijn begeleiders voor de kinderen. Op de school krijgen de kinderen les (simpele lessen) en leren ze vaardigheden zoals: koekjes bakken, maaltijden helpen bereiden, afwassen, sieraden maken, houtbewerking, naaien etc. Ook sport is een belangrijk deel van de dagbesteding. De kinderen voetballen en doen aan zaalhockey. Er gaat zelfs een groep van 16 jongens naar Oostenrijk, gehandicapte sport. De leerlingen van de Tshilwavhusiku Razwinisani Special School zijn blij dat ze op de school zijn, vaardigheden leren en iets betekenen. Ze maken een gelukkige indruk. De inzet van de leerkrachten is ongekend en bewonderingswaardig. Bij ons bezoek werd er door de leerlingen van de school gezongen onder begeleiding van een leerkracht. De blije gezichten van al die kinderen, met een meer of mindere beperking, maakte grote indruk op ons. Het was goed te zien dat er gestart was met de bouw van in totaal 12 klaslokalen. Local Heroes wil zich inzetten om de ‘nieuwe’ klaslokalen in te richten. Ook wil Local Heroes zich inzetten om het sportveld te realiseren.