Leerlingen Rijnlands Lyceum halen recordbedrag op voor LH

Afgelopen donderdag 21 september vond weer de jaarlijkse sportdag van het Rijnlands Lyceum Wassenaar plaats en net als ieder jaar hebben de leerlingen hun best gedaan om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel. Dit goede doel was ook dit jaar weer de Stichting“Local Heroes”. Deze stichting werft fondsen ter ondersteuning van projecten in Afrika. Deze projecten worden bij voorkeur gedragen door een lokale Afrikaanse sporter. Local Heroes ondersteunt projecten op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg en bewustwording.  Dit jaar hebben de leerlingen van het Rijnlands €10.750, 47 opgehaald en daarmee wederom het record van vorig jaar verbroken. Local Heroes zal deze bijdrage gebruiken om voor de Tshilwavhusiku Razwimisani Special School in Limpopo (Zuid-Afrika) een klaslokaal te bouwen. Hier zullen kinderen met een verstandelijke beperking onderwezen worden in vaardigheden zoals koken, hout bewerken, sieraden maken en naaien. Ook sport is een belangrijk deel van de dagbesteding voor deze kinderen.