Leerlingen en docenten Segbroek College fietsen zich in het zweet voor LH

Leerlingen en docenten hebben ook dit jaar weer fietsend geld ingezameld voor Local Heroes. De opbrengst is bestemd voor het Keringen project. Onderstaand verslag geeft een indruk van de zware beproevingen.

Onder zware omstandigheden startte de groep op vrijdag 1 juli om 14.00 uur om de “blauwe lus” van 78 kilometer te rijden. Het was heel regenachtig, waardoor er maar liefst 10 maal lek werd gereden. Ook waren de kasseien glad en glibberig. Debergen, oftewel murengenoemd door het extreem hoge stijgingspercentage van 10 tot 20%, werden daardoor een ware beproeving. De Oude Kwaremont met 11% was nog te doen, maar de klassieke Koppenberg en Paterberg met respectievelijk 19% en 20 % werden een 'hell of a job'. Een  aantal Segbroekers moest - door het wegglijden van het achterwiel - kleine stukjes lopen.

De volgende dag was de “rode lus” van 114 kilometer aan de beurt, wel onder wat betere omstandigheden. Veel klimwerk maar gelukkig meer op geasfalteerde wegen. Hoogtepunt was de 'Muur van Geraardsbergen'  met een stijgingspercentage van 19% en helaas weer die glibberige kasseien. Het was de koninginnerit met maar liefst 1500 hoogtemeters.

Het zeer geslaagde weekend werd afgesloten met de rit door deels de “gele” en de “blauwe” route. Hierin zat o.a. de beroemde kasseienstrook, de Paddestrook met 4500 meter kasseien. Je rammelde bijna van je fiets af.