Kinderen in Iten (Kenia) super blij met nieuwe speeltuin

De speeltuin voor de kinderen met verstandelijke beperking op de school in Item (kenia) is klaar. De kinderen zijn super blij met de speeltuin! 

De kinderen kunnen na en dag school ook lekker bewegen. De speeltuin (met een glijbaan van glasvezel) is in Nairobi gemaakt (7 uur rijden van Iten). LH heeft in het project van Kibet4kids de speeltuin gefinancierd. Naast de speeltuin is ook de slaapzaal volledig afgebouwd met behulp van LH. Een tweede slaapzaal is door een andere stichting gefinancierd. In januari, als het nieuwe schooljaar begint, kunnen er dan ook 50 nieuwe leerlingen bij komen. Tot nu toe zijn er 118 leerlingen en dat worden er 168. Goede samenwerking met een fantastisch resultaat.

Jaap Bos schenkt zijn verjaardagscadeau aan LH

Ter gelegenheid van zijn 65 ste verjaardag organiseerde Jaap Bos- wonende op Terschelling- een receptie. Hij vroeg zijn gasten als cadeau een bijdrage voor Local Heroes. Jaap Bos had echter  één voorwaarde:  hij vroeg " Local Heroes" om deze bijdrage zelf te komen halen . En aldus gebeurde:  Op zaterdag 30 juni overhandigde Jaap Bos  aan Jaap en Jeannine de Hoop Scheffer ruim €3000,-  in een weckpot. Hij deed dat in aanwezigheid van zijn vrouw, belangrijke supporters van  Local Heroes Irma en Menno Swier, en het echtpaar Dominique en Klaas Vis. LH zal zorgen dat het verjaardagscadeau van Jan veel kinderen heel blij zal maken. 

Benefietveiling LH: een feestelijke avond met een geweldig resultaat

 

 

Een zwoele zomeravond in mei. Uit de Galerie Den Haag van Coen van de Oever klinkt opzwepende Afrikaanse muziek. 

Vrienden van Local Heroes, de kunstenaars die hun werk voor de veiling ter beschikking hadden gesteld, Dolf Jansen, sportlegende Jos Hermens, Local Heroes oprichter Jaap de Hoop Scheffer en echtgenote Jeannine, de andere bestuursleden, en natuurlijk onze vrienden van Global Sports Communication: iedereen was er. 

Gastheer Coen van den Oever had binnen en buiten gezorgd voor een perfecte ambiance voor de benefiet veiling voor Local Heroes. Alle ingrediënten voor een spectaculaire avond waren aanwezig. Hapjes, drankjes en toepasselijke Afrikaanse hitte. 

Na verwelkomende woorden van Jaap en Jos vertelde Dolf Jansen op hilarische wijze hoe hij zich als Hollandse loper in het zweet rende over de Afrikaanse dust roads, achter Haile Gebrselassie, die over de grond leek te zweven. Jansen, volgens de Engelse hardloper Sebastian Coe de grappigste hardlopende cabaretier ter wereld (“ daar zijn er inderdaad niet zo heel veel van”) sloot af met een gevoelig gedicht over het wezen van de hardloper.

De veiling, onder bezielende en enthousiasmerende leiding van Coen bracht, samen met entreegelden en giften, het prachtige bedrag van € 8.200,- op. Klapper was een schilderij van Susan Schildkamp (foto), dat door Jos Hermens werd aangekocht. Van topvioliste Mayte Levenbach, winnares van het Prinses Christina-concours en leerlinge van het Segbroek College, waar LH al sinds jaren mee samenwerkt, werd een huiskamerconcert geveild. 

Het bestuur dankt iedereen die heeft bijgedragen aan deze geweldige avond. 

Uitnodiging Benefiet veiling voor Local Heroes

Al 18 jaar zet Local Heroes zich met succes in voor kleine projecten in Africa op het gebied van sport, onderwijs en gezondheidszorg. Dit willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan!

Met trots nodigen wij u uit voor een bijzondere avond met optreden van cabaretier Dolf Jansen, swingende Afrikaanse muziek, een wijnproeverij, heerlijke hapjes en een veiling o.l.v. Coen van den Oever van Galerie Den Haag.

Datum: 26 mei van 20.00 tot 22.30 in De Galerie, Noordeinde 69 in Den Haag

Ter ondersteuning van onze projecten vragen we 15 euro per persoon. (NL67RABO139803882)

RSVP voor 10 mei aan info@local-heroes.nl. Graag vermelden met hoeveel personen u komt.

 

Leerlingen Segbroek College schaatsen voor LH

Leerlingen van alle brugklassen van het Segbroek College hebben vandaag op de Uithof vele gesponsorde rondjes geschaatst. Geïnspireerd door het Nederlandse Schaats Team op de Olympische Winterspelen in PyeongChang, hebben de leerlingen allemaal voor Goud gereden.  Het was een gezellige middag die wederom werd georganiseerd door J.P. Tensen. De opbrengst voor LH was al €1500 maar zal nog oplopen volgens Tensen. We wachten vol spanning. Het bestuur van LH dankt alle schaatsers voor hun hartverwarmende inzet.

LH steunt school voor verstandelijk beperkte kinderen in Kenia

LH heeft eenmalig Kibet4Kids gesteund met €4000. Dit bedrag is bestemd voor de uitbreiding van de school voor verstandelijk beperkte kinderen in Iten (Kenia). Vanuit de gehele Rift Valley provincie komen verstandelijk beperkte kinderen naar deze school. Op dit moment heeft de school 118 leerlingen, maar er staan er 192 op de wachtlijst. Die kinderen zitten dus thuis en veel ouders weten niet hoe ze hun kind de speciale aandacht, zorg en bescherming moeten geven, die ze nodig hebben. Ouders die er alles aan doen om rond te komen zodat ze voor de (overige) kinderen kunnen zorgen – vaak met een inkomen van 1 of enkele euro’s per dag. Een triest, maar veel voorkomend probleem, waar veel verstandelijk beperkte kinderen mee te maken krijgen als er sprake is van onvoldoende begeleiding is fysiek en seksueel misbruik. Kibet4Kids gaat er voor zorgen dat er (in fasen) 120 kinderen bij kunnen komen. LH heeft een bijdrage geleverd voor de bouw van een extra slaapzaal en speelmateriaal.

Local Hero Sammy Rongo blij met bijdrage voor Primary School

Sammy Rongo is een Local Hero en betrokken bij ons project in West‐Pokot in Kenia. Onlangs heeft LH € 5.000 euro bij gedragen aan het stafgebouw dat de school van Sammy dringend nodig heeft. Sammy, het docententeam en de leerlingen van Sokogh Primary School zijn heel blij met de bijdrage en laten nu het resultaat zien.

Recent heeft Petra Munneke van de stichting Samen Succus aan West-Pokot, de school bezocht. Het stafgebouw is inmiddels (zo goed als) afgebouwd en in gebruik genomen. Het is prachtig geworden! Behalve een docentenkamer en een kamer voor de hoofdleraar en assistent hoofdleraar, is er ook een bibliotheek in gehuisvest. Het ziet er allemaal keurig en goed verzorgd uit.

Sammy dankt in een brief LH hartelijk voor de steun. De Stichting samen Succes is blij dat door de bijdrage en Sammy’s enthousiasme en betrokkenheid de kinderen in dit dorp geïnspireerd raken en hun dromen en doelen kunnen nastreven. Dat Sammy met zijn ervaring als voormalig atleet hen daarbij tot voorbeeld is, vinden wij prachtig!