LH steunt school voor verstandelijk beperkte kinderen in Kenia

LH heeft eenmalig Kibet4Kids gesteund met €4000. Dit bedrag is bestemd voor de uitbreiding van de school voor verstandelijk beperkte kinderen in Iten (Kenia). Vanuit de gehele Rift Valley provincie komen verstandelijk beperkte kinderen naar deze school. Op dit moment heeft de school 118 leerlingen, maar er staan er 192 op de wachtlijst. Die kinderen zitten dus thuis en veel ouders weten niet hoe ze hun kind de speciale aandacht, zorg en bescherming moeten geven, die ze nodig hebben. Ouders die er alles aan doen om rond te komen zodat ze voor de (overige) kinderen kunnen zorgen – vaak met een inkomen van 1 of enkele euro’s per dag. Een triest, maar veel voorkomend probleem, waar veel verstandelijk beperkte kinderen mee te maken krijgen als er sprake is van onvoldoende begeleiding is fysiek en seksueel misbruik. Kibet4Kids gaat er voor zorgen dat er (in fasen) 120 kinderen bij kunnen komen. LH heeft een bijdrage geleverd voor de bouw van een extra slaapzaal en speelmateriaal.

Local Hero Sammy Rongo blij met bijdrage voor Primary School

Sammy Rongo is een Local Hero en betrokken bij ons project in West‐Pokot in Kenia. Onlangs heeft LH € 5.000 euro bij gedragen aan het stafgebouw dat de school van Sammy dringend nodig heeft. Sammy, het docententeam en de leerlingen van Sokogh Primary School zijn heel blij met de bijdrage en laten nu het resultaat zien.

Recent heeft Petra Munneke van de stichting Samen Succus aan West-Pokot, de school bezocht. Het stafgebouw is inmiddels (zo goed als) afgebouwd en in gebruik genomen. Het is prachtig geworden! Behalve een docentenkamer en een kamer voor de hoofdleraar en assistent hoofdleraar, is er ook een bibliotheek in gehuisvest. Het ziet er allemaal keurig en goed verzorgd uit.

Sammy dankt in een brief LH hartelijk voor de steun. De Stichting samen Succes is blij dat door de bijdrage en Sammy’s enthousiasme en betrokkenheid de kinderen in dit dorp geïnspireerd raken en hun dromen en doelen kunnen nastreven. Dat Sammy met zijn ervaring als voormalig atleet hen daarbij tot voorbeeld is, vinden wij prachtig!

Leerlingen Rijnlands Lyceum halen recordbedrag op voor LH

Afgelopen donderdag 21 september vond weer de jaarlijkse sportdag van het Rijnlands Lyceum Wassenaar plaats en net als ieder jaar hebben de leerlingen hun best gedaan om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel. Dit goede doel was ook dit jaar weer de Stichting“Local Heroes”. Deze stichting werft fondsen ter ondersteuning van projecten in Afrika. Deze projecten worden bij voorkeur gedragen door een lokale Afrikaanse sporter. Local Heroes ondersteunt projecten op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg en bewustwording.  Dit jaar hebben de leerlingen van het Rijnlands €10.750, 47 opgehaald en daarmee wederom het record van vorig jaar verbroken. Local Heroes zal deze bijdrage gebruiken om voor de Tshilwavhusiku Razwimisani Special School in Limpopo (Zuid-Afrika) een klaslokaal te bouwen. Hier zullen kinderen met een verstandelijke beperking onderwezen worden in vaardigheden zoals koken, hout bewerken, sieraden maken en naaien. Ook sport is een belangrijk deel van de dagbesteding voor deze kinderen.

Keringet atleten schitteren op WK atletiek in London

Faith Kipyegon en Geoffrey Kirui hebben twee dingen gemeen. Ze zijn oud-leerlingen van de Keringet Highschool en hebben beiden een gouden medaille gewonnen tijdens het WK atletiek in London. We zijn zo trots op deze Local Heroes. Kipyegon en Geoffrey zijn voorbeelden voor veel leerlingen die dromen van zo'n toekomst en daar hard aan werken. LH zal hen daarbij blijven steunen.

Faith passeerde op de 1500 meter de Nederlandse Sifan Hassan. Hassan ging voor goud en probeerde dat door 600 meter voor de finish te versnellen. Faith volgde op de voet en kon Hassan passeren op het laatste rechte stuk. Faith, die vorig jaar nog olympisch goud bemachtigde, werd wereldkampioen in  4.02,59.

Geoffrey Kirui brak pas dit jaar door op de marathon. Hij won in april in Boston. In London bewees hij wederom zijn superioriteit. Kirui liet de Ethiopier Tola na 35 kilometer achter zich en won goud in 2.27.11

 

Leerlingen van het Segbroek College schaatsen voor Local Heroes

Honderden leerlingen van het Segbroek College hebben zich een slag in de rondte geschaatst om zo veel mogelijk geld voor Local Heroes bij elkaar te verdienen. Zowel de jongens en meiden die echt goed konden schaatsen als diegenen die zelden op de schaats hadden gestaan, bleven hun rondes draaien en verzamelden steeds meer kruisjes op het sponsorformulier. Soms met vallen en moeizaam weer opstaan maar met een grote smile op de gezichten. De rode konen gaven de mate van inspanning goed aan. 

Dit alles vond plaats in het sport- en evenementencentrum De Uithof in Den Haag. De Uithof heeft de baan gratis ter beschikking gesteld en daarmee €2000,- gesponsord aan deze onvergetelijke middag. LH dankt de Uithof voor deze grote bijdrage.

Het geld zal worden besteed aan de projecten Meisjesschool in Keringet (Kenia) en aan het nieuwe project de Tshilwavhusiku Razwimisani School voor verstandelijk gehandicapten kinderen in Limpopo  (zuid Afrika).

Local Heroes bezoekt nieuw project in Limpopo, Zuid Afrika

Willem Donkers (bestuurslid Local Heroes), Carla van Tilburg (coördinator Local Heroes) en Dorien de Vos (leerkracht Engels Rijnlands Lyceum Wassenaar)  brachten een bezoek aan de  Tshilwavhusiku Razwinisani Special School, Limpopo in Zuid Afrika. De school heeft 250 leerlingen met een verstandelijke beperking, de kinderen zijn tussen de 6 jaar en 24 jaar. In de Provincie Limpopo is deze ‘special’ school de enig geregistreerde school. De school heeft 78 leerkrachten in dienst.  Elke dag zijn er 20 leerkrachten aanwezig om de kinderen te begeleiden.  De schooltijden zijn vanaf 8.00 uur in de morgen tot 14.00 in de middag. De kinderen komen zelf met de bus naar school; in de bus zijn begeleiders voor de kinderen. Op de school krijgen de kinderen les (simpele lessen) en leren ze vaardigheden zoals: koekjes bakken, maaltijden helpen bereiden, afwassen, sieraden maken, houtbewerking, naaien etc. Ook sport is een belangrijk deel van de dagbesteding. De kinderen voetballen en doen aan zaalhockey. Er gaat zelfs een groep van 16 jongens naar Oostenrijk, gehandicapte sport. De leerlingen van de Tshilwavhusiku Razwinisani Special School zijn blij dat ze op de school zijn, vaardigheden leren en iets betekenen. Ze maken een gelukkige indruk. De inzet van de leerkrachten is ongekend en bewonderingswaardig. Bij ons bezoek werd er door de leerlingen van de school gezongen onder begeleiding van een leerkracht. De blije gezichten van al die kinderen, met een meer of mindere beperking, maakte grote indruk op ons. Het was goed te zien dat er gestart was met de bouw van in totaal 12 klaslokalen. Local Heroes wil zich inzetten om de ‘nieuwe’ klaslokalen in te richten. Ook wil Local Heroes zich inzetten om het sportveld te realiseren.

Jarige Berenloop steunt Local Heroes

Ter gelegenheid van het 20-jarig jubileum van de Berenloop, heeft de organisatie Local Heroes als goed doel uitgekozen. Voorafgaand aan de start van de halve marathon van de Berenloop op 6 november, ontving Jaap de Hoop Scheffer van Stichting Local Heroes een cheque van 10.000 euro uit handen van SET-voorzitter Willem Mier. Bij Local Heroes wordt hardlopen en Afrika met elkaar gecombineerd, en het is mooi om te zien hoe wij nu dankzij de Berenloop dit bedrag mogen ontvangen. Het geld zal beschikbaar komen voor het Winners Highschool-project in Keringet in Kenia. De verbindende factor tussen de Berenloop en Local Heroes is huisarts Menno Swier uit Landerum.  

Jaap de Hoop Scheffer geeft het startschot voor de Berenloop vanaf een boei voor de Brandaris.

Jaap de Hoop Scheffer geeft het startschot voor de Berenloop vanaf een boei voor de Brandaris.

Aan de vooravond van de Berenloop ontvangt LH een bijzondere donatie

Jeannine en Jaap de Hoop Scheffer waren dit weekend op Terschelling om het startschot te geven voor de Berenloop op 6 november. Net aangekomen op Terschelling werden zij blij verrast door de donatie van Liesbeth Lagerwey. Liesbeth overhandigde Jaap €400,- in een doos. Zij had als afscheidscadeau van het verpleeghuis de Stilen een bijdrage voor de stichting  LH gevraagd. Dank Liesbeth voor deze gift.

 

Bijdrage Segbroek college officieel overhandigd

Docenten van het Segbroek College uit Den Haag, hebben 26 oktober aan het bestuur van LH maar liefst €4200,- overhandigd. Dit is het geweldige bedrag dat via schaatsen en fietsen bij elkaar gebracht is in 2016. Mede namens de leerlingen, die blokken voor de tentamens, vertelden de docenten het bestuur van LH over de avonturen van de fietstocht in Vlaanderen afgelopen zomer. Mooie verhalen en nog wildere plannen voor 2017! Lees meer op de evenementenkalender over wat het Segbroek College in samenwerking met de leerlingen en docenten van de Vatelschool, allemaal voor LH in petto hebben volgend jaar.