Segbroek College schaatst 1500 Euro bij elkaar

Op dinsdag 19 maart om 15.30 uur gaf Jeannine de Hoop Scheffer het startsein aan de schaatsploeg van het Segbroek College met hun coach Jan Pieter Tensen. Vanaf dat moment gingen 22 leerlingen een uur lang op de Uithof in  Den Haag hun rondjes rijden om geld op te halen voor leerlingen in Afrika. Aan de kant van de baan moedigden ouders de leerlingen aan en hielden op formulieren bij hoeveel rondjes iedereen reed. De leerlingen, die allen voortreffelijk konden schaatsen, werden steeds enthousiaster: allemaal hebben zij samen met hun coach de volle 60 minuten uitgereden. Het resultaat mag er dan ook zijn: 1500 euro voor Local Heroes.  Fantastisch!

 

IMG_5468.jpg

Kinderen in Iten (Kenia) super blij met nieuwe speeltuin

De speeltuin voor de kinderen met verstandelijke beperking op de school in Item (kenia) is klaar. De kinderen zijn super blij met de speeltuin! 

De kinderen kunnen na en dag school ook lekker bewegen. De speeltuin (met een glijbaan van glasvezel) is in Nairobi gemaakt (7 uur rijden van Iten). LH heeft in het project van Kibet4kids de speeltuin gefinancierd. Naast de speeltuin is ook de slaapzaal volledig afgebouwd met behulp van LH. Een tweede slaapzaal is door een andere stichting gefinancierd. In januari, als het nieuwe schooljaar begint, kunnen er dan ook 50 nieuwe leerlingen bij komen. Tot nu toe zijn er 118 leerlingen en dat worden er 168. Goede samenwerking met een fantastisch resultaat.

Jaap Bos schenkt zijn verjaardagscadeau aan LH

Ter gelegenheid van zijn 65 ste verjaardag organiseerde Jaap Bos- wonende op Terschelling- een receptie. Hij vroeg zijn gasten als cadeau een bijdrage voor Local Heroes. Jaap Bos had echter  één voorwaarde:  hij vroeg " Local Heroes" om deze bijdrage zelf te komen halen . En aldus gebeurde:  Op zaterdag 30 juni overhandigde Jaap Bos  aan Jaap en Jeannine de Hoop Scheffer ruim €3000,-  in een weckpot. Hij deed dat in aanwezigheid van zijn vrouw, belangrijke supporters van  Local Heroes Irma en Menno Swier, en het echtpaar Dominique en Klaas Vis. LH zal zorgen dat het verjaardagscadeau van Jan veel kinderen heel blij zal maken. 

Benefietveiling LH: een feestelijke avond met een geweldig resultaat

 

 

Een zwoele zomeravond in mei. Uit de Galerie Den Haag van Coen van de Oever klinkt opzwepende Afrikaanse muziek. 

Vrienden van Local Heroes, de kunstenaars die hun werk voor de veiling ter beschikking hadden gesteld, Dolf Jansen, sportlegende Jos Hermens, Local Heroes oprichter Jaap de Hoop Scheffer en echtgenote Jeannine, de andere bestuursleden, en natuurlijk onze vrienden van Global Sports Communication: iedereen was er. 

Gastheer Coen van den Oever had binnen en buiten gezorgd voor een perfecte ambiance voor de benefiet veiling voor Local Heroes. Alle ingrediënten voor een spectaculaire avond waren aanwezig. Hapjes, drankjes en toepasselijke Afrikaanse hitte. 

Na verwelkomende woorden van Jaap en Jos vertelde Dolf Jansen op hilarische wijze hoe hij zich als Hollandse loper in het zweet rende over de Afrikaanse dust roads, achter Haile Gebrselassie, die over de grond leek te zweven. Jansen, volgens de Engelse hardloper Sebastian Coe de grappigste hardlopende cabaretier ter wereld (“ daar zijn er inderdaad niet zo heel veel van”) sloot af met een gevoelig gedicht over het wezen van de hardloper.

De veiling, onder bezielende en enthousiasmerende leiding van Coen bracht, samen met entreegelden en giften, het prachtige bedrag van € 8.200,- op. Klapper was een schilderij van Susan Schildkamp (foto), dat door Jos Hermens werd aangekocht. Van topvioliste Mayte Levenbach, winnares van het Prinses Christina-concours en leerlinge van het Segbroek College, waar LH al sinds jaren mee samenwerkt, werd een huiskamerconcert geveild. 

Het bestuur dankt iedereen die heeft bijgedragen aan deze geweldige avond. 

Uitnodiging Benefiet veiling voor Local Heroes

Al 18 jaar zet Local Heroes zich met succes in voor kleine projecten in Africa op het gebied van sport, onderwijs en gezondheidszorg. Dit willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan!

Met trots nodigen wij u uit voor een bijzondere avond met optreden van cabaretier Dolf Jansen, swingende Afrikaanse muziek, een wijnproeverij, heerlijke hapjes en een veiling o.l.v. Coen van den Oever van Galerie Den Haag.

Datum: 26 mei van 20.00 tot 22.30 in De Galerie, Noordeinde 69 in Den Haag

Ter ondersteuning van onze projecten vragen we 15 euro per persoon. (NL67RABO139803882)

RSVP voor 10 mei aan info@local-heroes.nl. Graag vermelden met hoeveel personen u komt.

 

Leerlingen Segbroek College schaatsen voor LH

Leerlingen van alle brugklassen van het Segbroek College hebben vandaag op de Uithof vele gesponsorde rondjes geschaatst. Geïnspireerd door het Nederlandse Schaats Team op de Olympische Winterspelen in PyeongChang, hebben de leerlingen allemaal voor Goud gereden.  Het was een gezellige middag die wederom werd georganiseerd door J.P. Tensen. De opbrengst voor LH was al €1500 maar zal nog oplopen volgens Tensen. We wachten vol spanning. Het bestuur van LH dankt alle schaatsers voor hun hartverwarmende inzet.