Uitnodiging Benefiet veiling voor Local Heroes

Al 18 jaar zet Local Heroes zich met succes in voor kleine projecten in Africa op het gebied van sport, onderwijs en gezondheidszorg. Dit willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan!

Met trots nodigen wij u uit voor een bijzondere avond met optreden van cabaretier Dof Jansen, swingende Afrikaanse muziek, een wijnproeverij, heerlijke hapjes en een veiling o.l.v. Coen van den Oever van Galerie Den Haag.

Datum: 26 mei van 20.00 tot 22.30 in De Galerie, Noordeinde 69 in Den Haag

Ter ondersteuning van onze projecten vragen we 15 euro per persoon. (NL67RABO139803882)

RSVP voor 10 mei aan info@local-heroes.nl. Graag vermelden met hoeveel personen u komt.

 

Leerlingen Segbroek College schaatsen voor LH

Leerlingen van alle brugklassen van het Segbroek College hebben vandaag op de Uithof vele gesponsorde rondjes geschaatst. Geïnspireerd door het Nederlandse Schaats Team op de Olympische Winterspelen in PyeongChang, hebben de leerlingen allemaal voor Goud gereden.  Het was een gezellige middag die wederom werd georganiseerd door J.P. Tensen. De opbrengst voor LH was al €1500 maar zal nog oplopen volgens Tensen. We wachten vol spanning. Het bestuur van LH dankt alle schaatsers voor hun hartverwarmende inzet.

LH steunt school voor verstandelijk beperkte kinderen in Kenia

LH heeft eenmalig Kibet4Kids gesteund met €4000. Dit bedrag is bestemd voor de uitbreiding van de school voor verstandelijk beperkte kinderen in Iten (Kenia). Vanuit de gehele Rift Valley provincie komen verstandelijk beperkte kinderen naar deze school. Op dit moment heeft de school 118 leerlingen, maar er staan er 192 op de wachtlijst. Die kinderen zitten dus thuis en veel ouders weten niet hoe ze hun kind de speciale aandacht, zorg en bescherming moeten geven, die ze nodig hebben. Ouders die er alles aan doen om rond te komen zodat ze voor de (overige) kinderen kunnen zorgen – vaak met een inkomen van 1 of enkele euro’s per dag. Een triest, maar veel voorkomend probleem, waar veel verstandelijk beperkte kinderen mee te maken krijgen als er sprake is van onvoldoende begeleiding is fysiek en seksueel misbruik. Kibet4Kids gaat er voor zorgen dat er (in fasen) 120 kinderen bij kunnen komen. LH heeft een bijdrage geleverd voor de bouw van een extra slaapzaal en speelmateriaal.

Local Hero Sammy Rongo blij met bijdrage voor Primary School

Sammy Rongo is een Local Hero en betrokken bij ons project in West‐Pokot in Kenia. Onlangs heeft LH € 5.000 euro bij gedragen aan het stafgebouw dat de school van Sammy dringend nodig heeft. Sammy, het docententeam en de leerlingen van Sokogh Primary School zijn heel blij met de bijdrage en laten nu het resultaat zien.

Recent heeft Petra Munneke van de stichting Samen Succus aan West-Pokot, de school bezocht. Het stafgebouw is inmiddels (zo goed als) afgebouwd en in gebruik genomen. Het is prachtig geworden! Behalve een docentenkamer en een kamer voor de hoofdleraar en assistent hoofdleraar, is er ook een bibliotheek in gehuisvest. Het ziet er allemaal keurig en goed verzorgd uit.

Sammy dankt in een brief LH hartelijk voor de steun. De Stichting samen Succes is blij dat door de bijdrage en Sammy’s enthousiasme en betrokkenheid de kinderen in dit dorp geïnspireerd raken en hun dromen en doelen kunnen nastreven. Dat Sammy met zijn ervaring als voormalig atleet hen daarbij tot voorbeeld is, vinden wij prachtig!

Leerlingen Rijnlands Lyceum halen recordbedrag op voor LH

Afgelopen donderdag 21 september vond weer de jaarlijkse sportdag van het Rijnlands Lyceum Wassenaar plaats en net als ieder jaar hebben de leerlingen hun best gedaan om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel. Dit goede doel was ook dit jaar weer de Stichting“Local Heroes”. Deze stichting werft fondsen ter ondersteuning van projecten in Afrika. Deze projecten worden bij voorkeur gedragen door een lokale Afrikaanse sporter. Local Heroes ondersteunt projecten op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg en bewustwording.  Dit jaar hebben de leerlingen van het Rijnlands €10.750, 47 opgehaald en daarmee wederom het record van vorig jaar verbroken. Local Heroes zal deze bijdrage gebruiken om voor de Tshilwavhusiku Razwimisani Special School in Limpopo (Zuid-Afrika) een klaslokaal te bouwen. Hier zullen kinderen met een verstandelijke beperking onderwezen worden in vaardigheden zoals koken, hout bewerken, sieraden maken en naaien. Ook sport is een belangrijk deel van de dagbesteding voor deze kinderen.

Keringet atleten schitteren op WK atletiek in London

Faith Kipyegon en Geoffrey Kirui hebben twee dingen gemeen. Ze zijn oud-leerlingen van de Keringet Highschool en hebben beiden een gouden medaille gewonnen tijdens het WK atletiek in London. We zijn zo trots op deze Local Heroes. Kipyegon en Geoffrey zijn voorbeelden voor veel leerlingen die dromen van zo'n toekomst en daar hard aan werken. LH zal hen daarbij blijven steunen.

Faith passeerde op de 1500 meter de Nederlandse Sifan Hassan. Hassan ging voor goud en probeerde dat door 600 meter voor de finish te versnellen. Faith volgde op de voet en kon Hassan passeren op het laatste rechte stuk. Faith, die vorig jaar nog olympisch goud bemachtigde, werd wereldkampioen in  4.02,59.

Geoffrey Kirui brak pas dit jaar door op de marathon. Hij won in april in Boston. In London bewees hij wederom zijn superioriteit. Kirui liet de Ethiopier Tola na 35 kilometer achter zich en won goud in 2.27.11

 

Leerlingen van het Segbroek College schaatsen voor Local Heroes

Honderden leerlingen van het Segbroek College hebben zich een slag in de rondte geschaatst om zo veel mogelijk geld voor Local Heroes bij elkaar te verdienen. Zowel de jongens en meiden die echt goed konden schaatsen als diegenen die zelden op de schaats hadden gestaan, bleven hun rondes draaien en verzamelden steeds meer kruisjes op het sponsorformulier. Soms met vallen en moeizaam weer opstaan maar met een grote smile op de gezichten. De rode konen gaven de mate van inspanning goed aan. 

Dit alles vond plaats in het sport- en evenementencentrum De Uithof in Den Haag. De Uithof heeft de baan gratis ter beschikking gesteld en daarmee €2000,- gesponsord aan deze onvergetelijke middag. LH dankt de Uithof voor deze grote bijdrage.

Het geld zal worden besteed aan de projecten Meisjesschool in Keringet (Kenia) en aan het nieuwe project de Tshilwavhusiku Razwimisani School voor verstandelijk gehandicapten kinderen in Limpopo  (zuid Afrika).

Local Heroes bezoekt nieuw project in Limpopo, Zuid Afrika

Willem Donkers (bestuurslid Local Heroes), Carla van Tilburg (coördinator Local Heroes) en Dorien de Vos (leerkracht Engels Rijnlands Lyceum Wassenaar)  brachten een bezoek aan de  Tshilwavhusiku Razwinisani Special School, Limpopo in Zuid Afrika. De school heeft 250 leerlingen met een verstandelijke beperking, de kinderen zijn tussen de 6 jaar en 24 jaar. In de Provincie Limpopo is deze ‘special’ school de enig geregistreerde school. De school heeft 78 leerkrachten in dienst.  Elke dag zijn er 20 leerkrachten aanwezig om de kinderen te begeleiden.  De schooltijden zijn vanaf 8.00 uur in de morgen tot 14.00 in de middag. De kinderen komen zelf met de bus naar school; in de bus zijn begeleiders voor de kinderen. Op de school krijgen de kinderen les (simpele lessen) en leren ze vaardigheden zoals: koekjes bakken, maaltijden helpen bereiden, afwassen, sieraden maken, houtbewerking, naaien etc. Ook sport is een belangrijk deel van de dagbesteding. De kinderen voetballen en doen aan zaalhockey. Er gaat zelfs een groep van 16 jongens naar Oostenrijk, gehandicapte sport. De leerlingen van de Tshilwavhusiku Razwinisani Special School zijn blij dat ze op de school zijn, vaardigheden leren en iets betekenen. Ze maken een gelukkige indruk. De inzet van de leerkrachten is ongekend en bewonderingswaardig. Bij ons bezoek werd er door de leerlingen van de school gezongen onder begeleiding van een leerkracht. De blije gezichten van al die kinderen, met een meer of mindere beperking, maakte grote indruk op ons. Het was goed te zien dat er gestart was met de bouw van in totaal 12 klaslokalen. Local Heroes wil zich inzetten om de ‘nieuwe’ klaslokalen in te richten. Ook wil Local Heroes zich inzetten om het sportveld te realiseren.